Kohus andis Soomaa metsaraiele taas vaba voli (2)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Jaanuaris alanud ja seejärel esmase õiguskaitsega peatatud raietegevus Soomaa rahvuspargis sai veebruari lõpul kohtus loa jätkuda. Sel talvel RMK raietöid siiski enam ei alusta, sest pinnas seda ei võimalda.
Jaanuaris alanud ja seejärel esmase õiguskaitsega peatatud raietegevus Soomaa rahvuspargis sai veebruari lõpul kohtus loa jätkuda. Sel talvel RMK raietöid siiski enam ei alusta, sest pinnas seda ei võimalda. Foto: Erakogu

Soomaa rahvuspargis vastakaid arvamusi tekitanud raie, mille riigimetsa majandamise keskus võttis ette Natura 2000 alal ja mis Tallinna halduskohtu otsusega esialgse õiguskaitse korras keelati, on nüüd taas lubatud.

Keskkonnaameti metsaosakonna peaspetsialist Kristjan Ait rääkis, et sihtasutus Keskkonnateabe Ühendus esitas keskkonnaametile Soomaa rahvuspargi riigimetsas lubatud raiete kohta vaide, mida keskkonnaamet ei rahuldanud. Ühtlasi esitas Keskkonnateabe Ühendus Tallinna halduskohtule taotluse raiete peatamiseks esmase õiguskaitse rakendamiseks. Halduskohus rahuldas jaanuari lõpus esmase õiguskaitse taotluse, kuid keskkonnaamet vaidles otsusele vastu. Kohus tühistas esialgse õiguskaitse 25. veebruaril, mis tähendab, et pooleli jäänud raie on taas lubatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles