Viljandi autojuhid liiklevad endiselt kehvasti. Taas rikkusid pooled seadust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
39 autojuhti tegelesid roolis olles telefoniga, üheksal oli turvavöö lahti ja kahel juhil polnud lube.
39 autojuhti tegelesid roolis olles telefoniga, üheksal oli turvavöö lahti ja kahel juhil polnud lube. Foto: Elmo Riig

Tartu liikluspolitseinikud said kolmapäeval jälle tõestust, et Viljandi autojuhtidel ei kipu seaduskuulekas liiklemine kuidagi välja tulema. Nii nagu novembris ja veebruaris selgus sel nädalal taas, et kontrolli alla sattunud autojuhtidest pooled rikkusid reegleid.

Seekord peatasid Viljandis kontrollreidi tegevad Tartu politseinikud sadakond autot ja pooltel juhtudel leiti mõni rikkumine.

Viljandi patrullitalituse juht Silver Simuste rääkis, et politseinikud hoidsid kolmapäeval viie tunni vältel silma peal linnaliiklusel, et tuvastada, kas ja mille vastu kohalikud autojuhid eksivad.

Paari tunniga sai selgelt, et suurim mure Viljandi liikluses on roolimobiilikud – neid tabati suisa 39. Simuste sõnul on helistamise kõrval kahetsusväärselt igapäevaseks saanud olukorrad, kus autojuht sõidu vältel pühendunult lühisõnumit kirjutab või sotsiaalmeedias surfab. "See tähendab, et märkimisväärse hulga autojuhtide tähelepanu on roolis hajunud ning liiklusohtlikke olukordi tekib mitu korda rohkem, kui nad ise telefoni silmitsemise kõrvalt tähelegi suudavad panna," rääkis ta.

Lisaks jäi politseinikele silma üksjagu neid autojuhte, kes ei kasutanud turvavööd. "Oli üheksa sellist autojuhti, kellele tuli turvavarustuse kasutamise vajalikkust rõhutada. Ka avastati kaks juhtimisõiguseta roolikeerajat," loetles Simuste eilse aktsiooni tulemusi.

Kuna eilse reidi tulemusena ilmnes, et Viljandimaa autojuhtidele on telefoniga rääkimine hoopiski põhi-, mitte kõrvaltegevus, on niisugused kontrollaktsioonid patrullitalituse juhi sõnul edaspidigi vältimatud.

Esimese kontrollkäigu tegid Tartu liikluspolitseinikud Viljandisse novembris. Siis kontrolliti 93 juhti ja avastati 48 rikkujat. Teine käik oli veebruaris ja siis rikkus mõnd reeglit 73-st 37.

Viljandis eraldi liikluspolitsei patrulli ei ole ning et koroonaajastul on suurenenud kõiksugu muude väljakutsete hulk lausa kolmandiku võrra, jääb kohalikel patrullidel liiklusel silma peal hoidmiseks varasemast vähem aega. Seepärast käivadki Viljandi korrakaitsjatel abis kolleegid Tartust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles