Linn otsib noorte töömalevasse rühmajuhte

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Sel pildil on töömaleva noored kalmistut korrastamas.
Sel pildil on töömaleva noored kalmistut korrastamas. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Viljandi linnavalitsus korraldab avaliku konkursi suvisesse töömalevasse rühmajuhtide leidmiseks ning seda tööd tegema saab kandideerida juba täna, teatab linnavalitsus pressiteates.

Viljandi avatud noortetoa noorsootöötaja ja maleva koordinaator Liis Lääts ütles, et suvise töömaleva rühmajuhiks oodatakse kehtiva laagrikasvataja tunnistusega inimesi, kes on valmis toetama noorte igapäevatööd ja aitama kaasa rühmatunde tekkimisele.

Ta rääkis, et kui varem on ühte rühma kuulunud sama põhikooli õpilased ja rühmajuhtideks on olnud oma kooli õpetajad, siis selle suve malevarühmad moodustatakse eri koolide õpilastest. 

Rühmajuhiks kandideerimiseks tuleb 21. märtsi südaööks täita kandideerimisvorm, mille leiab siit. Rühmajuhid palgatakse määratud ajaks töövõtulepinguga. Brutotöötasu 13–15-aastaste noorte juhendamise eest on 580 eurot ja 16–18-aastaste noorte juhendamise eest 700 eurot.

Malevasuvi saab alguse 28. juunil ja lõpeb augusti keskel. Selle vältel saab malevast osa kokku 60 Viljandi 13–18-aastast noort. Liis Läätse sõnul algab rühmajuhi töö juba aprillis. "Rühmajuhtide esimene ülesanne on osaleda malevasse kandideerimise vormi koostamises ja töömalevasse pääsejate väljaselgitamises," ütles Lääts. "Samuti tuleb koguda noortelt malevatöö kohta tagasisidet ning osaleda kokkuvõtval kohtumisel, et analüüsida möödunud malevasuve ja seada uusi eesmärk 2022. aasta malevaks."

Malevas jälgib rühmajuht töökultuuri, juhendab õpilasi tööohutuses ja lahendab muresid. "Võrreldes varasemaga on sel suvel noortel võimalik lisaks heakorratöödele saada töökogemust ettevõtjate juures," lausus Lääts. "Seega on rühmajuhil oluline roll info vahendamises ning noorte töötundide jälgimises." Samuti tuleb rühmajuhtidel korraldada kolmel korral malevlastele ühistegevusi ning maleva lõpus organiseerida noortele väljasõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles