Filmitegijad küsivad linnavalitsuselt toetust, et "Kuulsuse narrid" Viljandi tänavatele tuua

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Taska Film palub Viljandi linnavalitsuselt toetust. Pilt illustratiivne
Taska Film palub Viljandi linnavalitsuselt toetust. Pilt illustratiivne Foto: Piyawat Nandeenopparit

Eduard Bornhöhe romaani "Kuulsuse narrid" ainetel vändatava komöödiafilmi tegijad plaanivad korraldada filmivõtted Viljandis. Taska Filmi produtsent Kristian Taska pöördus Viljandi linnavalitsuse poole, et saada ettevõtmisele 10 000 eurot toetust.

"Tahaksime filmi tegevuse kanda nii-öelda ühte kuurortlinna," seisab Viljandi linnapeale adresseeritud pöördumises, kus lisatakse, et kui tavaliselt on sellise jutuga mindud Saaremaale, Tartusse või Ida-Virumaale abi küsima, siis seekord haakuvad mõtted Viljandiga, millega plaanitava filmi režissöör on tuttav juba "Taarka" võtete päevilt. 2007. aasta suvel võeti režissöör Ain Mäeotsa taktikepi all Viljandis Lutsu tänaval üles "Taarka" stseen, mis kujutas Võru õmbluskooli läinud sajandi algupoolel.

Et film tehakse Taska sõnutsi riigi toetuseta, oleks linnavalitsuse rahaabi teretulnud. Seega palub Taska Film linnavalitsuselt 10 000 eurot toetust. "See kergendaks sammukese meie tootmist ja teeks kergemaks valiku Tallinnast eemale kaunimasse kanti tulla," selgitatakse pöördumises.

Täpsemaid kommentaare plaanitava filmi kohta Kristian Taska ei andnud, märkides, et projekt on väga algusjärgus. "Viljandi linnavalitsus pole meie ettepanekule veel tagasisidet andnud," lausus Kristian Taska. "Seega oleks praegu tegu lihtsalt kohvipaksu pealt ennustamisega. Kui linnavalitsus on otsuse langetanud, siis saab juba edasi mõelda ning ka täpsemalt ja põhjalikumalt rääkida."

Jaanuaris taotles Taska Film "Kuulsuse narridele" raha Eesti filmi instituudilt, kuid tema 150 000 euro suurune taotlus lükati tagasi.

Filmitegijate palve tuleb Viljandi linnavalitsuses arutamisele ilmselt järgmisel esmaspäeval, 15. märtsil või sellele järgneval nädalal.

Filmivõtted peaksid algama mais või juunis ning filmi esilinastus on kavandatud järgmisesse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles