Põlevast majast päästeti imik ja teadvusetu mees

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kolmapäeval kell 4.12 süttis Viljandis Vabriku tänaval kahekorruselises puitmajas esimese korruse korter.
Kolmapäeval kell 4.12 süttis Viljandis Vabriku tänaval kahekorruselises puitmajas esimese korruse korter. Foto: Lõuna päästekeskus

Lõuna päästekeskus andis teada, et kolmapäeval kell 4.12 süttis Viljandis Vabriku tänaval kahekorruselises puitmajas esimese korruse korter. Suitsuanduri signaali peale üles ärganud teise korruse naabrid evakueerusid ja kutsusid päästjad.

Päästekeskuse andmetel ärkas häire peale üles teise korruse korteri pereisa ja toimetas välja oma pereliikmed, kelle seas oli imik. Suitsuanduri käivitanud suits pärines alumise korruse korterist. Kuumuse ja paksu suitsu tõttu ei olnud naabril võimalik sinna siseneda.

Kohale saabunud päästjad ja suitsusukeldujad leidsid põleva alumise korruse korteri põrandalt mehe, kes kohe välja toodi ja kiirabitöötajate hoole alla anti. Põleva põrandaga korteri kustutamiseks kulus umbes tund. Kogu korteri sisustus sai kuumakahjutusi.

Korter sai kuumakahjustusi.
Korter sai kuumakahjustusi. Foto: Lõuna Päästekeskus
Päästjad leidsid korteris riiulilt laest alla võetud ja lahtise patareiga suitsuanduri.
Päästjad leidsid korteris riiulilt laest alla võetud ja lahtise patareiga suitsuanduri. Foto: Lõuna Päästekeskus

Päästjad leidsid korteris riiulilt laest alla võetud ja lahtise patareiga suitsuanduri. Tuleohutusnõuetest mittehoolimine oleks päästeameti hinnangul korteriomanikule napilt elu maksnud ja ohustas ka teisi majaelanikke.

Tulekahju tekkepõhjus on veel selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles