Vanemad kavatsetakse kohatasust vabastada

Alice Lokk
, reporter
Copy
Valitsus annab tungiva soovituse mitte viia lapsi lasteaeda ja -hoidu hädavajaduseta. Seetõttu on linna- ja vallavalitsustel plaanis vabastada vanemad lasteaia kohatasude maksmisest. Pildil Viljandi valla Päikesekiire lasteaia mudilased Pärsti mõisa majas.
Valitsus annab tungiva soovituse mitte viia lapsi lasteaeda ja -hoidu hädavajaduseta. Seetõttu on linna- ja vallavalitsustel plaanis vabastada vanemad lasteaia kohatasude maksmisest. Pildil Viljandi valla Päikesekiire lasteaia mudilased Pärsti mõisa majas. Foto: Elmo Riig

Neljapäevast hakkavad kehtima uued piirangud ning valitsus on andnud tungiva soovituse mitte viia lapsi ilma hädavajaduseta lasteaeda ja -hoidu. Viljandimaa omavalitsused pole jõudnud veel sellekohast otsust vastu võtta, kuid üsna tõenäoliselt lapsevanemad piirangute ajal lasteaia kohatasu maksma ei pea.

Viljandi abilinnapea Janika Gedvil ütles, et lasteaia kohatasudega on linnal plaanis käituda samamoodi nagu läinudkevadise eriolukorra ajal. «Järgmisel esmaspäeval on see eelnõu hariduskomisjonis ja 25. märtsil volikogus. Küsime luba, et vabastada lapsevanemad kohamaksu tasumisest, sest nad ei saa teenust kasutada ja see pole neist endast tingitud,» rääkis Gedvil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles