Hooldekodu juht usub, et terviseameti nõue kiirendas koroonaviiruse levikut (2)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Lõhavere hooldekodu juhi Marika Tirmaste sõnutsi pole hooldekodus ruumide desinfitseerimise mõttes nii häid tingimusi, kui on haiglas.
Lõhavere hooldekodu juhi Marika Tirmaste sõnutsi pole hooldekodus ruumide desinfitseerimise mõttes nii häid tingimusi, kui on haiglas. Foto: Elmo Riig

Lõhavere hooldekodus oli aasta algul koroonapuhang, mille ajal suri 11 viirusega nakatunud eakat klienti, kellel kõigil oli ka kroonilisi haigusi. Hooldekodu juhataja Marika Tirmaste arvates võis viiruse levikut hoogustada terviseameti nõue, mille kohaselt tulid koroonapositiivsed, lähikontaktsed ja terved paigutada kolme eri tsooni.

Juhataja sõnutsi ei ole hooldekodus selliseid tingimusi nagu haiglates, kus on ruumide desinfitseerimiseks hoopis paremad võimalused. «Terviseameti nõue võis viiruse levikut hoogustada. Selleks, et klientide liigutamist valutult toimetada, tulnuks hoida mõni korrus vaba, et viirusepuhangu tekkides saaks nad viia varem ettevalmistatud osakonda, mitte korduvalt tubasid vahetada, aga selline võimalus hooldekeskustes loomulikult puudub,» selgitas Tirmaste.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles