Kui vana on vana?

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Foto arvamusloo autori telefonist on tehtud viis aastat tagasi, aga aparaat näeb välja niisugune ka nüüd, kui täitumas on 14. tööaasta.
Foto arvamusloo autori telefonist on tehtud viis aastat tagasi, aga aparaat näeb välja niisugune ka nüüd, kui täitumas on 14. tööaasta. Foto: Aivar Aotäht

Hiljuti teatas üks tuttav uhkusenoodiga hääles, et tema on keskkonnateadlik inimene ning sestap kasutab vana telefoni, mis on juba nelja-aastane. Ma ei suutnud end seepeale talitseda ja märkisin, et mis vana, see on ju suisa uus telefon.

Võimalik, et tuttav seepeale veidi solvus. Igatahes selgitas ta mulle, et oli varem kasutanud üht nutitelefoni üheksa aastat ja oleks tollega kauemgi jätkanud, aga tootjatele ei meeldi, et tarbijad asju kaua kasutavad, ning sunnivad neid igasuguste nõksude ja trikkidega uusi ostma. Temale on nutitelefoni puhul tähtsad interneti kaudu toimivad võimalused, kuid tootja lõpetas vanale telefonile uuenduste saatmise ja nii oli lõpuks võimalik üksnes helistada ning sõnumeid saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles