Viljandi külje all hukkus tulekahjus inimene (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Paarkümmend minutit enne kella ühte leiti majast hukkunu.
Paarkümmend minutit enne kella ühte leiti majast hukkunu. Foto: Tarvo Madsen

Päästjad said pühapäeval kell 21.51 väljakutse Viljandi linna ja valla piirile Peetrimõisa külla, kus põles elumaja. Paarkümmend minutit enne kella ühte leidsid nad majast 61-aastase mehe surnukeha. 

Tulekahju puhkes hoones Karjamõisa teel otse tuntud peokoha Härjapea kõrtsi taga. Kella 22 ajal olid sündmuskohal päästjad ja mitu kiirabibrigaadi. Maja katus oli tules hävinud ning tuletõrjujad olid päästetöid alustanud. Päästeameti pressiesindaja Tambet Vodi ütles Sakalale, et ei ole veel infot majas viibivate inimeste kohta. "Kui päästjad kohale jõudsid, olid leegid väljas," lausus ta. "See on päris suur hoone ja päris korralikult põleb."

Kustutustööde käigus leidsid päästjad hoonest hukkunud 61-aastase mehe. Suitsuandurit nad esialgsel vaatlusel ei leidnud.

Päästeameti pressiesindaja Marek Kiige sõnul tuli kohale ka majaomaniku sugulane, kes andis infot, et omanik võib olla majas.

Veidi pärast kella 22 olid lisaks Viljandi päästekomandodele õnnetuskohale saabunud Kõpu ja Suure-Jaani päästjad. Südaöö paiku olid päästjad suuremad leegid kustutanud ning käisid järelkustutustööd. Tulekahju levik piirati kella poole üheks ning samal ajal leiti majast hukkunu.

Nagu vahetult pärast väljakutse tegemist tehtud fotolt näha, sai tuli alguse maja paremalt poolelt.
Nagu vahetult pärast väljakutse tegemist tehtud fotolt näha, sai tuli alguse maja paremalt poolelt. Foto: Erakogu

Anonüümseks jääda sooviv mees rääkis Sakalale, et oli parajasti kaaslasega koju sõitnud, kui oli märganud valguskuma. "Sõitsime sinnapoole ja arvasime, et lõke, aga lähedale jõudes saime aru ..."

Mees ütles, et kohale jõudnud, tegi ta majale jooksuga tiiru peale ja vaatas, ega seal kedagi ole, ning samal ajal helistas kaaslane päästjatele. Selleks ajaks oli juba leek väljas. "Lume peal jälgi polnud kusagil, et keegi oleks sisse läinud või välja tulnud," lausus mees.

Veel kell üks käisid maja juures kustutustööd.
Veel kell üks käisid maja juures kustutustööd. Foto: Tarvo Madsen

Kustutustööd lõpetati kell 5.08. Põlengus hävisid katus ja üks majapool täielikult. Teise majapoole ruumid said tugevaid veekahjustusi. Tulekahju tekke põhjus on selgitamisel.

Esmaspäeval kella 7.22 ajal sõitsid päästjad suitsema hakanud hoone järelkustutustöödele.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud kaheksa inimest. Eelmise aasta samal ajal oli tules hukkunuid kümme.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles