Kodutütarde read said täiendust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikmepileti kättesaamist pidid kodutütred kinnitama allkirjaga.
Liikmepileti kättesaamist pidid kodutütred kinnitama allkirjaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliidu Sakala maleva Kodutütarde organisatsioon võttis esmaspäeval vastu 34 neiut, kellest kolmandik hakkab tegutsema äsja avatud Jakobsoni gümnaasiumi rühmas.


Viljandi kultuurimajas korraldatud pidulik koondus oli pühendatud Kodutütarde 77. aastapäevale: organisatsioon on loodud 1932. aasta 19. jaanuaril.



Kaitseliidu Kodutütarde Sakala ringkonna vanema Tiina Türgi juhatatav koondus algas traditsiooniliselt hümni laulmise ja küünalde süütamisega.



Sakala maleva kodutütarde noorteinstruktori-noortejuhi Kerstin Kääriku sõnul astus esmaspäeval organisatsiooni liikmeks 34 tüdrukut, kes kuuluvad Saarepeedi, Halliste, Kolga-Jaani, Suure-Jaani ja Jakobsoni gümnaasiumi rühma.



Viimati nimetatud rühm alustas tegevust alles äsja. «Detsembri lõpul käisid Jakobsoni gümnaasiumi noored meie talilaagris Võhmas kodutütarde tegevusega tutvumas ning nüüd hakkavad nad tegutsema,» rääkis Käärik.



Uues rühmas on 11 liiget, kuid mitme neiu avaldus on veel järjekorras ootamas.


Kaitseliidu Sakala maleva Kodutütarde organisatsioonil on 235 liiget vanuses 8—18 aastat. Viljandimaal tegutseb 11 kodutütarde rühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles