Viljandimaa naiskond alustas taliturniiri viigiga

, Viljandi JK Tulevik kogukonnajuht
Copy
Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond alustas taliturniiri viigiga.
Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond alustas taliturniiri viigiga. Foto: Sergei Vassiljev

Oma kolmandaks Eesti meistriliiga hooajaks valmistuv Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond alustas eile Tallinnas Infoneti hallis taliturniiri, minnes vastamisi Tallinna Ajaxi ja Paide Linnanaiskonna ühendvõistkonnaga. Soovitud täiskoosseisu tal kasutada polnud: eri põhjustel jäi mängust kõrvale kolm keskväljamängijat. Sellest hoolimata möödus kohtumine Viljandimaa naiskonna mängulise ülekaalu tähe all ja lõppes 1:1 viigiga.

Mullu novembris viimase võistlusmängu pidanud Tuleviku ja Unitedi ühendnaiskond alustas kohtumist ründavalt ning proovis kiirelt juhtväravaga ohje enda kätte haarata. Esimesena jõudsid aga väravani hoopis võõrustajad: 17. minutil kasutas kaitsjate ebakõla vastaste markeerimisel ära Anastassia Fjodorova. Ta jäi värava lähedal üksi ja lõi palli sisse. Viljandimaa naiskonna hoogu see maha ei võtnud ja rünnakud vastaste värava suunas jätkusid. See kandis vilja 37. minutil, kui vasakust äärest tõusis Teisi Toomsalu, purjetas palliga trahviala joonele ja lõi palli latipõrkest väravasse.

Teine poolaeg algas tasavägisemalt, kuid mängu edenedes haaras Viljandimaa naiskond aina tugevamalt kontrolli ja võiduvärav oli korduvalt lähedal. Mitmel korral loodi lubavaid rünnakuid, kuid vastaste väravavahi heade tõrjete ja enda pikast mängupraktika puudusest tuleneva realiseerimispraagi tõttu teisel poolajal väravavõrgud ei sahisenud. 

Tuleviku ja Unitedi naiskonna viimasest võistlusmängust on möödunud koguni neli kuud ja peatreener Sergei Vassiljevi sõnul jättis see laupäevasele kohtumisele tugeva jälje. "Kuigi mäng oli suuresti meie kontrolli all, andis pikk mängupaus tunda. Jätsime palju sajaprotsendilisi võimalusi kasutamata. Peame juurde panema söödukvaliteedis ja lahendamises," kõneles ta.

Peatreeneri sõnul oli kõigil mängijail suur isu väravat lüüa ja seetõttu jäi vastaste värava juures korduvalt andmata loogiline sööt. "Et tegu oli alles esimese treeningmänguga, siis meie esmane eesmärk oligi saada mängupraktikat ja ülevaade naiste füüsilisest olukorrast. Enamik tüdrukuist mängis 90 minutit ja pidas füüsiliselt väga hästi vastu," võttis ta esimese kohtumise kokku.

Et mitmel mängijal ei olnud võimalik laupäeval Tallinna sõita, oli naiskonnaga kaasas noori, kes võivad sel hooajal oma tuleristsed saada. "Seekord nad veel mängu ei pääsenud, sest nad ei ole selleks tasemeks valmis. Soovime nad rahulikult naiskonda sulandada ja kindlasti avanevad ka neile omad võimalused," sõnas Vassiljev.

Järgmist kohtumist naiskond nii kaua ootama ei pea, sest meistriliiga hooaeg algab juba 27. märtsil koduväljakul, kus ta võõrustab Tallinna Kalevit. Nädal enne avavooru on aga plaanis veel treeningkohtumine Tartu Tammekaga, lisaks otsitakse sparringupartnerit järgmiseks nädalavahetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles