Vaba mõte Tarvo Madsen: jäta teenindajad rahule!

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Tarvo Madsen
Tarvo Madsen Foto: Georg-Sander Männik

Elame uskumatul ajal: seesama rahvas, kes on laulupidudel üksteisel käest kinni hoides laulnud pisarsilmi oma isamaast, on nüüd nii lõhestunud, et sotsiaalmeedias ja ka silmast silma lausa sõimatakse üksteist ning kaubanduskeskustes on asi jõudnud isegi füüsilise konfliktini. Küllap on enamik meist näinud viimase nädala jooksul videoid, kuidas turvamehed on pidanud kaubanduskeskustes maskivastastega rüselema.

Ühel pool on inimene, kes teeb oma tööd ja täidab talle usaldatud ülesandeid, teisel pool inimene, kes seisab oma põhimõtete eest, kusjuures need põhimõtted ei keela tal teist lüüa. Kas see kompott on juba ette käärima määratud?

Enamik inimesi on kasvanud üles teadmise ja loodetavasti ka veendumusega, et viisakas ja lugupidav käitumine on üks ühiskonna alustaladest. Jah, lõppude lõpuks oleme kõik ainult inimesed ja mõnikord kipub see teadmine meelest minema. Siiski tunneb enamik selle põhimõtte vastu eksinuid pärast häbi, mõtleb asjad läbi, õpib vigadest ja elab parema inimesena edasi. Tundub, et praegu peaksid väga paljud sammukese tagasi astuma ning mõtlema, mida nad õigupoolest teevad ja mis on selle eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles