Lapsed osutusid Viljandi vallale arvatust kallimaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Aastakümneid tagasi Viiratsi keskele ehitatud hoones tegutsevad praegu kool ja laste mängutuba Mulgimadin. See peab nüüd lahkuma, et teha teed lasteaiale.
Aastakümneid tagasi Viiratsi keskele ehitatud hoones tegutsevad praegu kool ja laste mängutuba Mulgimadin. See peab nüüd lahkuma, et teha teed lasteaiale. Foto: Elmo Riig

Viiratsi lasteaia laiendamine läheb tänavu Viljandi vallale planeeritust vähemalt kaks korda kallimaks ning Kolga-Jaani lasteaia uuendamisele kulub kavandatust ligi 20 protsenti rohkem. Vallajuhid usuvad, et lisakuluga tullakse toime.

Lasteaiad on Viljandi vallale valdkond, kus king pigistab mitmelt poolt. Nii on vaja Viiratsisse lisaruumi ligi 40 lapsele, Kolga-Jaanis vajab hoone remonti, Paistus tuleks teha juurdeehitus ning Mustlas laiendus. Selle aasta kavas oli vallal uuendada Kolga-Jaani lasteaeda ning ehitada moodulitest kolmeks aastaks ajutine lisahoone Viiratsisse.

Konteinerid osutusid liiga kalliks

Kui konteineritest moodullasteaia rendikonkursi tulemused vallamajas lahti tehti, selgus, et seadmete rentimisega tegelev Ramirent küsib küll arvatust krõbedamat hinda, kuid vahe prognoosituga polnud ülemäära suur. Samal ajal pani konkurent Cramo lauale pakkumise, mis ületas valla maksevõimet enam kui kaks korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles