Kaht last noaga rünnanud naine sai kahtlustuse mõrvakatses

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Võhmas kaht poissi rünnanud 37-aastane naine võeti kaheks kuuks vahi alla.
Võhmas kaht poissi rünnanud 37-aastane naine võeti kaheks kuuks vahi alla. Foto: Elmo Riig

Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti esmaspäeval Võhmas kaht poissi rünnanud 37-aastane naine kaheks kuuks vahi alla ning talle esitati kahtlustus mõrvakatses.

Et kannatanuid oli kaks, ei esitatud naisele süüdistust mitte tapmise, vaid mõrvakatse eest. Karistus sellise teo eest on karmim kui tapmise korral, sest minimaalselt oleks süüdimõistmise puhul karistuseks kaheksa aasta pikkune vangistus, maksimaalselt võib see aga ulatuda eluaegse vangistuseni.

Prokuratuur on andnud teada, et menetluse esimene etapp on ründamises kahtlustatavale naisele kohtumeditsiinilise ekspertiisi tegemine, et aru saada, kas ta on üldse süüdiv ja võimeline kohtu ette astuma.

Kahtlustuse kohaselt ründas 37-aastane naine esmaspäeval Võhmas Kalevi tänava viiekorruselise maja trepikojas oma ukse taga kaht algklassilast ning lõi neid korduvalt noaga. Lapsed said raskelt viga, nad toimetati Tartu ülikooli kliinikumi, kus neile tehti mitu operatsiooni. Esialgsetel andmetel operatsioonid õnnestusid ning arstid on lootusrikkad, et lapsed paranevad ning neile ei jää püsivaid tervisekahjustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles