Ööpäevaga lisandus maakonda rekordiline arv nakatunuid, enamik Viljandisse

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandimaale lisandus ööpäevaga 39 uut nakatunut.
Viljandimaale lisandus ööpäevaga 39 uut nakatunut. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Eelmine rekord pärineb jaanuari lõpust.
  • Enim nakatunuid Viljandi linnas.
  • Teadaolevalt linnas koldeid pole.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 8299 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 1467 ehk 17,7 protsenti proovide koguarvust. Viljandimaale lisandus seni suurim arv nakatunuid – 39.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 8299 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 1467 ehk 17,7 protsenti proovide koguarvust. Viljandimaale lisandus seni suurim arv nakatunuid – 39.

Maakonna positiivsetest proovidest tuli enamik Viljandisse, kus ööpäevaga tuvastati 21 uut nakatunut. Viljandi valda laekus 10, Põhja-Sakala valda neli ja Mulgi valda samuti neli positiivset proovi.

Viljandi abilinnapea Janika Gedvili sõnutsi tema teada Viljandis ühtegi kinnitatud kollet ei ole. "Õnneks koolides tundub olukord kontrolli all olevat, lasteaiad töötavad, õpetajate vaktsineerimine on toimunud ja huvikoolid püüavad oma tööd korraldada vastavalt regulatsioonidele," sõnas Gedvil ja lisas, et kultuuriasutuste sulgemisest on muidugi kahju, aga viiruse seljatamise nimel tuleb seda teha.

Lasteaiaõpetajad veel ootavad oma vaktsiinikorda, sest nemad pole vaktsineerimises eelisjärjekorras. "Lasteaedades vaktsineerida soovijate nimekirjad on minu teada saadetud ja ootame," nentis abilinnapea. Ta lisas, et see on riigi poolt arusaamatu otsus, sest lasteaiaõpetajad on ju samuti eesliinil. Nimekirjad saadab iga asutus ise, linn sellesse ei sekku.

Viljandi vallavanem Alar Karu ütles, et tema teada Viljandi vallas ühtegi kollet ei ole.

Eelmine suurim nakatunute arv oli maakonnas enam kui kuu aega tagasi, 28. jaanuaril. Siis lisandus ööpäevaga 30 nakatunut.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 813 inimesel. Neist 603 on ametlikult Tallinna elanikud.

Vaktsineerimiskuur on lõpetatud 2,8 protsendil Eesti elanikkonnast.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 1121.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles