Viljandis võib õppida kogukonnagiidiks

Sakala
Copy
Kõik huvilised saavad õppida Viljandi kogukonnagiidiks.
Kõik huvilised saavad õppida Viljandi kogukonnagiidiks. Foto: Silver Tonisson

Viljandi linnavalitsus ja sihtasutus Viljandimaa Arenduskeskus käivitavad ees ootavale turismihooajale mõeldes kogukonnagiidide koolitusprogrammi, et õpetada välja kümme inimest, kes hakkavad suvel graafiku alusel tegema Viljandi linnaekskursioone.

Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul oodatakse kogukonnagiidiks kandideerima vähemalt 16-aastasi viljandlasi, kes oskavad vähemalt suhtlustasandil inglise ja vene keelt. Kasuks tuleb veel mõne võõrkeele oskus.

"Kui varem on Viljandi suviseid giidituure teinud gümnaasiumiõpilased, siis nüüd soovime kutsuda kodulinna tutvustama ka teisi inimesi. Gümnaasiumiõpilased on aga endiselt kandideerima oodatud," ütles Kull.

Giidituure tehakse Viljandi kesklinnas 1. juunist 31. augustini iga päev. Giidile on ühe tunniajase ekskursiooni eest ette nähtud töötasu 15 eurot. Lisaks läbivad programmi valitud inimesed giiditööd ja Viljandi ajalugu puudutava aluskoolituse, mis võib olla esimene samm kutseliseks giidiks saamisel.

Krista Kulli sõnul sobivad giidiks inimesed, kellele meeldib suhelda ja lugusid jutustada. "Tahame, et linna külalised võetaks vastu siiralt ja soojalt ning neil tekiks lühikese jalutuskäigu järel soov Viljandi kohta rohkem teada saada ja siin pikemalt peatuda."

Kogukonnagiidiks kandideerimise kohta leiab detailsemat infot veebileheküljelt visitviljandi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles