Monument jääb oma saatust ootama kastis

Margus Haav
, reporter
Copy
Kui veel hiljuti oli Jaak Joala mälestussammast võimalik uudistada kasti sisse puuritud piiluaukudest, siis nüüdseks on augud kinni kaetud.
Kui veel hiljuti oli Jaak Joala mälestussammast võimalik uudistada kasti sisse puuritud piiluaukudest, siis nüüdseks on augud kinni kaetud. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus ei arutanud esmaspäevasel istungil, mis saab Jaak Joala mälestussambast. See on juba ligi kuu aega olnud uudishimulike pilkude eest peidus puitlaastplaatidest kastis.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et samba seis on endine.

«Kindlasti tuleb see arutusele märtsi esimeses pooles, kas siis järgmisel või ülejärgmisel nädalal,» lubas ta.

Ausamba püstitanud mittetulundusühingu Meie Viljandi esindaja Harri Juhani Aaltonen, kellele linnavalitsus oli andnud aega kooskõlastuste saamiseks 28. veebruarini, teatas möödunud nädalal, et läbirääkimised Jaak Joala samba asjus ei jätku. Ka Jaak Joala lese Maire Joala advokaat on andnud teada, et katkestab kuju asjus Meie Viljandiga läbirääkimised. Nende seisukoht on, et monument tuleb eemaldada ning seda ei tohi avalikkusele rohkem näidata. Kas ja millal küsib Viljandi linnavalitsus tagasi kuju loomiseks ühingule antud 50 000 eurot, ei ole praegu teada.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles