Janno Sild: kiirustades mööda kahesuunalist Uut tänavat

, Uue tänava elanik
Copy
Uue tänava elanikud ei ole sugugi rahul, et tänav muudetakse kahesuunaliseks. Pildil Janno Sild, Ats Riisenberg, Toivo Alas ja Kaari Metslang.
Uue tänava elanikud ei ole sugugi rahul, et tänav muudetakse kahesuunaliseks. Pildil Janno Sild, Ats Riisenberg, Toivo Alas ja Kaari Metslang. Foto: Elmo Riig

VASTAVALT EESTI Vabariigi põhiseaduse paragrahvile 45 on meil kõigil õigus oma arvamust avaldada ja sellest lähtudes haarasingi kinni võimalusest ühel isiklikku kinga pitsitaval teemal sõna võtta. Esmalt märgin ära, et mullegi meeldib aeg-ajalt kiirus, näiteks mootorrattaga sõites. Paraku ei saa ma aga nõustuda Viljandi linnavalitsuse kiirustades vastuvõetud otsustega, mis puudutavad Uut tänavat. Need otsused on oluliselt suurema mõjujõuga kui minu tsikliga sõites tekkiv tõmbetuul.

Räägiks nüüd asjast lähemalt. Nimelt Viljandi liikluskorraldus Uue ja Jakobsoni tänava piirkonnas on juba mõni aastakümme olnud loogilises kooskõlas «terve mõistusega» ehk siis Uus tänav toob linna sisse ja Jakobsoni tänav viib linnast välja. Liiklejad (nii kohalikud kui ka läbisõitjad) on sellega harjunud. Möödunud aastal tuli linnavalitsus välja plaanidega muuta Lembitu ja Allika tänava vaheline lõik kahesuunaliseks, moodustada Uueveski tee ristmikule ringristmik ja vahepealsed muuta niinimetatud tõstetud ristmikeks. Olles nüüd plaaniga lähemalt tutvunud, tekkisid mul küsimused. Kelle huvides on ringristmik? Milline on põhiline kahesuunalisuse eesmärk? Kas kahesuunaline liiklus kooli lähedal on lastele ohutum?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles