VIDEO JA FOTOD ⟩ Võhmas pussitas naine kahte venda. Politsei teatel pole poiste elu ohus

Copy
  • Mõlemad poisid vajasid operatsiooni
  • Pussitamine toimus ründaja korteri ukse ees
  • Lapsed läksid naabermajja sõpra mängima kutsuma

Esmaspäeva õhtupoolikul pussitas naine Põhja-Sakala vallas Võhmas kaht algkooliealist poissi, kes viidi raskete vigastustega Tartu haiglasse. Politsei andmetel nende elu ohus ei ole. Ründaja on kinni peetud, kuid rünnaku põhjus pole esialgu teada.

Häirekeskus sai esmaspäeval kella 17.50 paiku teate, et Võhmas Kalevi tänaval kortermaja trepikojas on kaks vigastatud last vanuses 8 ja 10 aastat.

Tegemist on vendadega, kes viidi esmaspäeva õhtul koos emaga Tartu haiglasse. Mõlema lapse vigastused olid nii rasked, et nad vajasid operatsiooni, kuid politsei andmetel nende elu ohus ei ole.

Politsei teatel avastas vigastatud lapsed trepikojast kohalik naine, kes kutsus kiirabi ja osutas neile esmaabi.

Pussitamine samas trepikojas, kus naine elas, täpsemalt tema korteriukse ees. Juhtunu toimumise ajal oli kodus ka naise elukaaslane, kes on toimunust väga šokeeritud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk rääkis Sakalale antud videointervjuus, et naabermajas elavad poisid olid tulnud trepikotta, kutsumaks õue oma sõpra. Trepist alla tulevaid poisse ründas aga esimesel korrusel 37-aastane naine noaga.

Enne politsei saabumist püüdsid kohalikud inimesed ise naist kätte saada, selle peale põgenes too aga oma korterisse ja hüppas esimese korruse rõdult alla. Sealt rõdu juurest tabas ta juba kohale jõudnud patrull. Naine ei avaldanud politseile vastupanu.

Kahtlustatav naine pole Võhmas sündinud ega kasvanud, vaid sinna kolinud ja elab koos elukaaslasega.

Võhma kooli direktor ja inglise keele õpetaja Kristel Vahtra kinnitas, et mõlemad lapsed on Võhma kooli õpilased.

"Mul pole ausalt öeldes aimugi, mis seal juhtuda võis," sõnas Vahtra. "Hommikul olid lapsed mõlemad koolis. Sellised elava loomuga lapsed. Oma maja kortermaja koridoris nad ei viibinud, vaid naabermaja. Miks, seda ma ei tea."

Direktori sõnutsi oli kellaaeg selline, et kool oli juba läbi ning tema teada olid kodus ka laste vanemad. "Aga kevad, lapsed ikka käivad jalutamas," arvas Vahtra.

Esmaspäeva õhtul olid sündmuspaigal kõigi suuremate meediakanalite esindajad, samuti käis seda uudistamas mõni kohalik elanik. Üks joobes mees läks politseinikega rüselema ning viidi ära.

Esmaspäeva õhtul, kui kriminalistid olid töö sündmuskohal lõpetanud, jäi trepikotta veel maha paar vereloiku. Korteris, kus naine elab, olid kardinad ette tõmmatud ja nende tagant paistis valgus. Sakala ajakirjanik koputas ka naise naabri uksele, kuid keegi ei vastanud.

Sündmus leidis aset rajoonis, kus on palju kortermaju. Kõnealune maja on teistest veidi kaugemal.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et kõik täpsemad üksikasjad selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses. "Raske on mõista nii rasket vägivalda. Iseäranis, kui selles kannatavad kaitsetud lapsed. Veel on vara öelda, mis ajendab üht täiskasvanud naist sellisele teole, ent käimasolevas kriminaalmenetluses võib sellele anda olulist selgust kohtupsühhiaatriline ekspertiis," sõnas operatiivjuht.

Loo 1.märtsi versioonis oli ühe kohaliku elaniku sõnadele viidates kirjas, et üht last löödi noaga kolm ja teist ühe korra. Tegelikult oli noalööke rohkem, kuid kuna tegu on menetlusinfoga, ei saa uurijad neid detaile veel lähemalt avada. Parandatud 3. märtsil kell 14.32.

ABI

Kõigile, kes tunnevad end juhtunust mõjutatuna, pakub psühholoogist esmaabi ohvriabi kriisitelefon 116 006.

Lapsed või vanemad, kes soovivad nõu selles, kuidas lastega traumeerivatest sündmustest rääkida ja aidata lastel tunnetega toime tulla, saavad abi lasteabitelefonilt 116 111. Lasteabitelefoni konsultandiga saab vestelda ka veebilehel lasteabi.ee või kirjutades aadressile info@lasteabi.ee.

 

Copy
Tagasi üles