Uus keskus saab nimeks Uku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla asemele rajatav keskus peab valmima sügisel.
Vangla asemele rajatav keskus peab valmima sügisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vangla asemele kerkiva kaubanduskeskuse nimevõistluse võitis žürii otsusega nimi Uku.

«See nimi on eestipärane, lühike ja seostub keskuse kõrval oleva tänavaga,» selgitas keskust rajava firma Eften Capital projektijuht Toomas Õun. «Oleme rõõmsad, et selline nimi valiti. See oli ka üks rahva lemmikuid.»

Uku nimi oli pakkumiste hulga poolest teisel kohal, seda soovitas keskusele koguni 73 inimest. 1000 euro saaja tuli seega selgitada loosimisel ning fortuuna otsusega on võitja Ene Ohak.

Võistlusel sai teise koha nimi Fellin, seda pakkus keskusele 61 inimest. 500-eurone teise koha preemia läks loosiga Raivo Udrisele. Võitjatega võtab keskuse esindaja ühendust järgmisel nädalal.

Võistlusel osales 796 inimest ja igaüks neist võis teha kolm pakkumist. Laekus 2168 nimesoovitust ja eri variante oli 1196. Kõige rohkem pakuti keskusele nimeks Mulgi.
Hulgaliselt leidus nimevariante, mis olid seotud vanglaga. «Vangla taaka me endale kaasa ei soovi,» selgitas Õun. «Me ei näe oma keskusel tulevikus seoseid vanglaga.»

Ligi viis miljonit eurot maksev kaubanduskeskus valmib Tallinna ja Uku tänava nurgal tänavu sügisel. Uku keskuse ehitab Saaremaa firma Tesman ning sinna tuleb 5300 ruutmeetrit müügipinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles