Valminud on Viljandi Karlssoni lasteaia detailplaneering (1)

Alice Lokk
, reporter
Copy
Kavandatava Karlssoni lasteaia eskiis, mille autor on arhitekt Siim Kaljumäe osaühingust Corson.
 
Kavandatava Karlssoni lasteaia eskiis, mille autor on arhitekt Siim Kaljumäe osaühingust Corson.  Foto: Siim Kaljumäe

Viljandi linnavalitsus võttis esmaspäevasel istungil vastu Karlssoni lasteaia detailplaneeringu.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul  astutakse detailplaneeringu valmimisega suur samm Karlssoni lasteaia uue õppehoone rajamises, seisab linnavalitsuse pressiteates.

"Meie eesmärk on ehitada Paalalinna täiesti uus lasteaed, et parandada teenuste pakkumise võimalusi," lausus linnapea ja lisas, et sellega saavad pered võimaluse viia oma lapsed moodsasse lasteaeda. Kui kõik läheb plaanipäraselt, võiks uus lasteaiahoone Timpsoni sõnul valmis olla paari-kolme aasta pärast.

Detailplaneeringu järgi on lasteaia püstitamiseks uus tervikkrunt Kesk-Kaare tänav 19 ja Kesk-Kaare tänav 17a maa-alal. "Uus hoone valmib enne, kui olemasolev lammutatakse. Seda selleks, et lapsed ka uue hoone ehitamise perioodil lasteaias käia saaksid," rääkis Timpson. Hoone on planeeritud nii, et vajaduse korral on võimalik teha sellele juurdeehitis kuni kuue lasteaiarühma jaoks.

Detailplaneeringu koostas Viljandi linnavalitsuse arhitektuuriamet koosseisus peaarhitekt Olav Remmelkoor, juhtivarhitekt Jaak Reinula, planeeringuspetsialist Kertu Rang ning haljastus- ja heakorraspetsialist Age Alas. Detailplaneeringu koostamisel on kasutatud riigihankes "Viljandi Lasteaia Karlsson eelprojekti koostamine" edukaks tunnistatud pakkumises esitatud illustratsioone. 

Karlssoni lasteaia uue hoone ehitamise eelprojekti riigihanke võitis osaühing Corson. Eskiisi autor on arhitekt Siim Kaljumäe.

Karlssoni lasteaed tegutseb 1977. aastast ja seal on kaheksa rühma. Kesk-Kaare tänav 19 asuvas lasteaiahoones töötab praegu kuus rühma ning Kesk-Kaare tänav 17 õppehoones ehk Kaare koolis kaks rühma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles