August Kitzbergi nimeline gümnaasium lööb kaasa programmis «Taime teisipäev», mis tähendab, et seal pakutakse kooliõpilastele kord kuus teisipäeviti täistaimset toitu. Fotol on kooli direktor Jaak Israel, kes kiitis koolilõunaid taevani.
August Kitzbergi nimeline gümnaasium lööb kaasa programmis «Taime teisipäev», mis tähendab, et seal pakutakse kooliõpilastele kord kuus teisipäeviti täistaimset toitu. Fotol on kooli direktor Jaak Israel, kes kiitis koolilõunaid taevani. Foto: Marko Saarm

«Taimne pasta Bolognese – oi, see oli maitsev ja kihvt! Köögiviljašnitsel, värskekapsasalat, köögivilja-klimbisupp, hirsipuder taimse piimaga ...» loetles Kitzbergi gümnaasiumi direktor Jaak Israel hõrgutisi koolisöökla teisipäevastest lõunamenüüdest. Seda seetõttu, et sügisel liitus kool «Taimse teisipäeva» programmiga, mille eesmärk on üles kutsuda rohkem taimset toitu sööma.

Tervise arengu instituudi 2014. aasta Eesti rahvastiku toitumise uuringust selgus, et eestlased tarbivad kolm korda rohkem lihatooteid, kui tervisele kasulik oleks.

Kommentaarid (1)
Copy