Leo Muiste tuli sisesõudmises maailmameistriks

Copy

Viljandi noor sõudelootus Leo Muiste noppis nagu mullugi sisesõudmise maailmameistrivõistlustelt 500 meetri distantsil kulla. Eelmisel aastal tegi ta seda U-19 vanuseklassis, aga tänavu juba U-23 vanuseklassis. Kui mullune võistlus toimus Pariisis, külg külje kõrval paljude konkurentidega, siis sedapuhku oli ta üksinda ergomeetrit tõmbamas Viljandi sõudeklubi baasis kahe treeneri ja spordikooli juhi silmapaaride saadetuna.

Treener Ruth Vaar seisis Leo Muiste sõudmise ajal raskuseks ergomeetri esiotsa peal. Kui noor hoolealune vägevalt tõmbama asus, siis treeneri heledad juuksed lehvisid tekkinud tuules. Esikoha toonud 1.16,3 oli rohkem kui kaks sekundit parem teise koha pälvinud prantslasest Pierre Bridier'st, kolmanda koha noppis ajaga 1.19,2 Kristian Linklett Mortansson.

Virtuaalse mõõduvõtu paremusjärjestus jooksis arvutiekraanil ning näha oli, kuidas Leo Muiste kohe alguses saavutas paadipikkuse edumaa ning tundus, et päris kõike ta võidu noppimiseks enesest andma ei pidanudki. 202 sentimeetri pikkusel ja 104 kilogrammi kaaluval vägilasel oli kavas saada aeg alla 1.16, mis oleks tähistanud tema isiklikku rekordit. Enne starti diskvalifitseeriti mõned konkurendid, kuna nende internetiühendus oli liiga kehv ning kokkuvõttes osales mõõduvõtul 13 sportlast. Mõned päevad varem oli Leo Muiste 2000 meetri distantsil pälvinud teise koha, aga tookordne võitja iirlane Alex Byrne nüüd lühemal distantsil starti ei tulnudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles