Perega naaberlinna šoppama kihutanud purjus ja juhiloata mees sai karistuseks aresti

Margus Haav
, reporter
Copy
Politseipatrull peatas Elva vallas Tartu–Viljandi teel Škoda, mille kiirus oli ligi 150 kilomeetrit tunnis ning roolis alkoholijoobes ja autojuhilubadeta mees. Autos viibisid ka abikaasa ja kaks väikest last.
Politseipatrull peatas Elva vallas Tartu–Viljandi teel Škoda, mille kiirus oli ligi 150 kilomeetrit tunnis ning roolis alkoholijoobes ja autojuhilubadeta mees. Autos viibisid ka abikaasa ja kaks väikest last. Foto: Taivo Rosi

Kohus mõistis pooleks kuuks aresti mehe, kes oli kihutanud naise ja lastega Tartusse ostlema, kuigi ta oli alkoholi tarvitanud ning juhtimisõiguseta. Ühtlasi määrati rahatrahv naisele, kes ei takistanud meest rooli minemast.

Sündmused said alguse reedel, 19. veebruaril, kui politseipatrull peatas Elva vallas Tartu–Viljandi teel Škoda, mille kiirus oli ligi 150 kilomeetrit tunnis, kohas, kus lubatud suurim kiirus on 90 kilomeetrit tunnis. Autoroolis oli mees, lisaks talle olid sõidukis veel naine ja kaks alla 10-aastast last.

"Kihutamise kõrval koorusid ootamatult välja teisedki rikkumised. Nimelt oli autot juhtinud 51-aastane mees alkoholi tarvitanud ja tal polnud lube. Mees peeti kinni ja viidi arestimajja kohut ootama," kirjeldas pressiteate vahendusel sündmusi Tartu jaoskonna üleminspektor Taivo Rosi. "Juba siis jäi täiesti arusaamatuks, miks rooli istus loata ja alkoholi pruukinud mees, kui samas autos kaasa sõitnud elukaaslane oli kaine ja juhtimisõigusega."

Mees ise selgitas kohtu ees, et neil oli tulnud mõte Viljandist Tartusse ostlema sõita. Olgugi et ta oli samal päeval õlut võtnud ja lube pole tal juba aastakümneid, otsustas mees rooli asuda. Naine ei kostnud seepale midagi, kuigi teadis mehe juhtimisõiguse puudumisest.

Kohtusaalis ei osanud varem karistamata mees oma teguviisi kuidagi põhjendada, ütles vaid, et kahetseb ega õigusta tehtut kuidagi. Kohus mõistis talle karistuseks pool kuud aresti, mida mees kohe ka kandma asus. Ühtlasi määras politsei väärteomenetluses 200-eurose rahatrahvi naisele, kes ei olnud takistanud meest rooli minemast ning asetas oma tegevusetusega teiste seas ohtu autos kaasa sõitnud väikesed lapsed.

"Alles hiljuti juhtus joobes juhi süül ütlemata raske avarii, mille tõttu kaotas elu vastsündinud laps, kelle elu polnud õigupoolest alatagi saanud. Näis siiski, et mõni lausa küsib sama traagilist lugu omaenda nahal kogeda. Kuidas muud moodi selgitada seda, et kaks lapsevanemat võtavad koos vastu otsuseid, millega oma peres sirguvad väikesed lapsed sellisesse ohtu asetavad,“ lausus Rosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles