Ugalas tuleb laupäeval esietendus ja pühapäeval saab ka veel teatrisse minna

Margus Haav
, reporter
Copy
Näitleja Martin Mill mängib Ugala uuslavastuses "Surnud mees" peaosa.
Näitleja Martin Mill mängib Ugala uuslavastuses "Surnud mees" peaosa. Foto: Silver Kaljula

Laupäeval, 27. veebruaril esietendub Ugala teatri suures saalis USA draamakirjaniku Eric Coble'i näidend "Surnud mees". Reedel ja laupäeval saab näha "Leskede kadunud maailma" ning siis suleb teater märtsi lõpuni uksed.

"Surnud mees" on musta huumoriga laetud lugu sellest, milliseid ohverdusi on inimesed valmis tegema raha ja kuulsuse nimel ning kui kaugele me ise vaatajatena oleme valmis meelelahutuse nimel minema.

"Tuleb tõdeda, et meie aegruum ajab üle ääre inimestest, kes eesmärgipäraselt tegutsevad tähelepanu saavutamise nimel," rääkis lavastaja Taago Tubin pressiteate vahendusel. "Edevus ja kuulsuseiha, edukultus ja sellega kaasnev hirm läbikukkumise ees on võtnud pandeemilised mõõtmed. Lavastus asetab selle teema tõsielutelevisiooni konteksti, kus traumad muudetakse vaatemängu osaks ja tagasi ei kohkuta justkui mitte millegi ees."

Lavastaja on Taago Tubin, kunstnik Kristjan Suits, helilooja Vootele Ruusmaa, muusikalised kujundajad Taago Tubin ja Vootele Ruusmaa, videokunstnik Margo Siimon, valguskunstnik Villu Konrad ning koreograaf  Jaanika Tammaru (Must Kast). Mängivad Martin Mill, Laura Kalle, Tanel Ingi, Ilo-Ann Saarepera, Marika Palm ja Vallo Kirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles