HARIDUS ⟩ Kultuuriakadeemia teeb uksed lahti virtuaalselt

Margus Haav
, reporter
Copy
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia peahoone
 
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia peahoone  Foto: Marko Saarm

Täna, 26. veebruaril kell 11 algab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lahtiste uste päev. Veebis pakutavast on osa saama oodatud kõik, kel soov akadeemiasse õppima tulla.

Päev algab kell 11 tudengite aruteluringiga "Kuidas valida õige eriala?", kus jagavad oma kogemusi kultuuriakadeemia rakenduskõrgharidusõppekavade üliõpilased. Tulevasi sisseastujaid tervitab kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar ning vestlust juhib akadeemia üliõpilasesinduse president Margaret Rooste.

Alates kella 12 on võimalik osaleda veebiseminaridel, millel saab ülevaate õppekavadest ja erialadest, vestelda vabas vormis programmi- ja erialajuhtide, õppekorraldusspetsialistide ning tudengitega. Lisaks saavad kõik huvilised osa võtta töötubadest "Kuidas kodus ise muusikat salvestada?", "Kas kultuurikorraldajal võib olla supervõime ehk mida publik tegelikult ootab?" ja "Võimalik missioon: kuidas me toetame oma kogukonda?". Samuti saab 360-kraadiste videote abil jalutada akadeemia õppehoonetes ning kohtuda praeguste ja tulevaste tudengitega üliõpilasesinduse live-peol.

Kultuuriakadeemia õppedirektor Kadri Steinbach näeb virtuaalsel vormil eeliseid, kuid ühtlasi loodab, et järgmisel aastal on olud teised ning külalisi saab vastu võtta kohapeal. 

"Möödunud aasta kogemus näitas, et noored tunnevad end veebis märksa vabamalt ning esitavad küsimusi, mida tavaolukorras pigem ei küsitaks," rääkis Steinbach pressiteate vahendusel. "Kultuuriakadeemia eelis on kohapealne vahetu ja kodune õhkkond ning selle edasiandmine videosilla vahendusel on suur väljakutse."

2021. aastal oodatakse kultuuriakadeemias sisseastujaid rakenduskõrgharidusõppes lavastaja, tantsuõpetaja, näitleja, pärimus-, rütmi- ja koolimuusika, helitehnoloogia, rahvusliku ehituse, rahvusliku metallitöö, kultuurikorralduse ning kogukonnaharidus ja huvitegevuse erialale. Magistriõppes on kandideerimine avatud kultuuripärandi loovrakenduste, kunstide ja tehnoloogia õpetaja ning heli- ja visuaaltehnoloogia õppekavale.

Virtuaalset lahtiste uste päeva korraldatakse akadeemias juba teist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles