Võrgupüüki piirav seadusemuudatus teeb tuska

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Võrtsjärve kalurid Ants Leiaru (habemega) ja Marko Vaher on tänavu talvel saanud rõõmustavalt palju teha jääalust püüki.
Võrtsjärve kalurid Ants Leiaru (habemega) ja Marko Vaher on tänavu talvel saanud rõõmustavalt palju teha jääalust püüki. Foto: Elmo Riig

Üle mitme aasta saabunud korralik talv valmistab Võrtsjärve kaluritele rõõmu, sest see lubab teha jääalust püüki. Samas tohib aasta algusest kehtima hakanud kalapüügieeskirja kohaselt Võrtsjärvel võrguga püüda vaid 15. märtsini, varem oli see lubatud jääminekuni.

Keskkonnaministeerium muutis kalapüügieeskirja haugide kaitseks ning muudatus hakkas kehtima 1. jaanuarist. Ühtlasi on eeskirjas kehtestatud, et haugipüük on 15. märtsist 30. aprillini keelatud Võrtsjärvel ja muudel siseveekogudel, välja arvatud Lämmijärvel, Peipsi ja Pihkva järvel. Võrtsjärve kalur Marko Vaher ütles, et jää tulek tegi kaluritele rõõmu ning võrguga on koha saadud päris kenasti. Ka hind on praegu hea, sest Peipsilt enam püüda ei tohi: seal on norm täis, merelt tuleb kala vähem ning koha on väiksem. Teisalt teeb Vaherile tuska uus piirang, mis 15. märtsist võrgupüügi Võrtsjärvel keelab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles