Juhtkiri ⟩ Tugev sõnum

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Vabariigi aastapäevaga kaasneb traditsiooniliselt see, et president jagab teenetemärke. President Kersti Kaljulaid valis välja 152 inimest, kõige silmapaistvamalt tublimat, kelle toel Eesti on paremaks riigiks muutunud. Nimekiri on muljet avaldav, nimetatud teenete loetelust saab kokku tohutu panuse meie kõigi elu paremaks muutmiseks.

Teenetemärke jagus muidugi ka Viljandimaale. Kõigepealt kaks Viljandimaa doonorit: Lembit Kipper ja Valeri Stepanov. Kui nii mõnegi saavutuse taga on ehk aastatepikkune töö, vaev ja pingutus, ent selle mõju jääb tavainimesele veidi hoomamatuks, siis doonoritega on lihtne – nad on elupäästjad. Lisaks sellele, et nad sõna otseses mõttes annavad iseendast, et teised saaksid elada, innustavad nad kahtlemata teisi inimesi enda jälgedes käima ning see on hindamatu.

Teenetemärgi said ka kaks Viljandimaa külaliikumise edendajat: Krista Habakukk ja Romeo Mukk. Nende pühendumus oma tööle ja kogukondlikule sidususele on miski, mis ehk otseselt ei päästa kellegi elu, küll aga aitab elu elamisväärsemaks teha ning annab panuse sellesse, et külas oleks hea elada. Seegi on hindamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles