Kuidas ilma loomse kraamita laud looka saada ehk Vegani vallatused

Üllar Priks
, reporter
Copy

Pole kahtlustki, et vabariigi aastapäev on igale õigele eestlasele kõige tähtsam sündmus. Olgu nende jaanide ja jõuludega, nagu on, aga kes 24. veeb­ruaril selga sirgu ei lükka ega trikoloori välja tõsta, riskib kogukonna üksmeelse hukkamõistuga. Et telepurgist sünnipäevapidustustele kaasa elada, peab ka lauakate väärikas olema. Süldid, singid, kiluvõikud ja muu säärane on kui aamen kirikus. Mis saab aga siis, kui ei taha Nahv-Nahvi pintslisse pista? Kõike saab!

Olgu kohe öeldud, et alljärgnevate retseptidega ei ürita allakirjutanu ühtki karnivoori tema lemmikroogadest loobuma suunata. Kes ikka ilma seaprae või õrnsoolalõheta viina võtta ei mõista, andku uhkelt tuld. Et viimastel aastatel tuleb veganeid kappidest rohkem välja kui kevade saabudes miniseelikuid, võiks neile hella abikäe alla panna, et maandumine pisut pehmem oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles