Pistelised kontrollid näitavad, et maski kantakse avalikes kohtades hästi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Politseinikud jälgivad oma tööd tehes ka seda, kui hoolikalt inimesed maski kannavad, ning kinnitavad, et Viljandimaal on seis hea.
Politseinikud jälgivad oma tööd tehes ka seda, kui hoolikalt inimesed maski kannavad, ning kinnitavad, et Viljandimaal on seis hea. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalavahetusel kontrollisid Viljandi politseinikud muude ülesannete kõrvalt maskide kandmist avalikes kohtades. Nad veendusid, et enamik inimesi peab piirangutest kinni ja paneb poodi minnes maski ette.

Viljandi politsei piirkonnavanem Meelis Lill ütles, et varasemad kontrollkäigud on näidanud, et maske kantakse hästi, seda teeb umbes 95 protsenti inimestest. Praegu kontrollitakse maskide kandmist tavatöö käigus, selleks eraldi patrulle pole välja pandud. Peamiselt jälgitakse seda kaubanduskeskustes ja toidupoodides. «Samuti on see suuresti seotud väljakutsetega. Näiteks kui keegi teeb kabanduskeskusesse väljakutse pisivarguse kohta, siis politsei sõidab kohale ja vaatab muu hulgas seda, kas maski kantakse,» kõneles Lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles