Piltuudis ⟩ Jaak Joala kuju ümbritsev kast sai piiluaugud (6)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Nädalavahetusel tegi keegi Jaak Joala kuju ümbritsevale kastile uue joonistuse ja piiluaugud, millest saab kurikuulsat monumenti vaadata.
Nädalavahetusel tegi keegi Jaak Joala kuju ümbritsevale kastile uue joonistuse ja piiluaugud, millest saab kurikuulsat monumenti vaadata. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalavahetusel tehti Jaak Joala kuju ümbritsevale kastile piiluaugud. Linnapea sõnul tuleks need juriidilisest vaidlusest lähtudes kinni katta.

Augud on küll väiksed, kuid neist läbi vaadates on Jaak Joala kuju selgelt näha. See tähendab, et juriidiliselt võivad augud tähendada eksponeerimist.
Augud on küll väiksed, kuid neist läbi vaadates on Jaak Joala kuju selgelt näha. See tähendab, et juriidiliselt võivad augud tähendada eksponeerimist. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnapea Madis Timpson sai aukudest teada Sakala käest ning sõnas naljatoonis, et inimesed on tõepoolest nutikad. Teatavasti saatis üsna pea pärast kuju paigaldamist Jaak Joala lesk Maire Joala advokaatide kaudu linnale kirja nõudmisega, et linn lõpetaks kuju eksponeerimise ja eemaldaks kõik viited kuulsale lauljale. Linn otsustas siis, et eksponeerimise lõpetamiseks on parim viis ehitada selle ümber puidust kast, ning nõnda see ka sündis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles