Lahkunud on hinnatud õpetaja Lilian Tambek

Sakala
Copy
Lilian Tambek
Lilian Tambek Foto: Marko Saarm

19. veebruaril läks igaviku teele füüsikaõpetaja Lilian Tambek, kes jääb viljandlastele meelde Taibukate Teaduskooli käimalükkajana. Selle eest pälvis ta 2015. aastal Viljandi aasta teo preemia.

Rohkem kui poolesaja aasta pikkuse pedagoogistaaži kestel õpetas Lilian Tambek kõigis koolitüüpides, alustades kutsekeskkoolist ja lõpetades mereakadeemiaga. Nagu kirjutas Sakala 2015. aastal, algas Lilian Tambeki pedagoogikarjäär pärast keskkooli Jõgeva rajoonis Selli kaheksaklassilises koolis viienda kuni kaheksanda klassi poiste ja tüdrukute kehalise kasvatuse õpetajana. Selle kõrvalt andis ta pisut matemaatikatunde ning hiljem läks õppima Tartu ülikooli matemaatika pedagoogilisse osakonda. Enne Viljandisse tulekut töötas Lilian Tambek Noarootsi gümnaasiumis. Viljandis oli tema kodukool Jakobsoni gümnaasium, hilisem kool.

Suur pühendumus ja kirg füüsika vastu ning soovi pakkuda lastele enamat viis Lilian Tambeki koolitöö kõrvalt Taibukate Teaduskooli asutamiseni. See on andnud lastele võimaluse oma teadmisi reaal- ja loodusteadustes süvendatult arendada.

2019. aastal pälvis ta vabariigi presidendi otsusega Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Mullu novembris, kui Lilian Tambekile anti kodanikupäeva aumärk, kirjutas Sakala sellest, kuidas ta oli kevadisel koroonaajal aidanud matemaatikas ja füüsikas üheksat õpilast. "Me ei teinud läbi arvuti, sest lapsed olid isegi hädas. Isegi väga tublidel oli muresid, sest kui peres on kolm last, siis kõigi jaoks ei ole arvuteid. Üks õpilastest käis minu juures kodus ning oli väga õnnelik, sest sai õpetusest aru," rääkis Tambek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles