Viljandimaa ujulad jäävad sel nädalal lahti

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Suure-Jaani veekeskusesse nagu ka Abja spordi- ja tervisekeskusse pääseb esmaspäevast korraga vaid 15 ujujat.
Suure-Jaani veekeskusesse nagu ka Abja spordi- ja tervisekeskusse pääseb esmaspäevast korraga vaid 15 ujujat. Foto: Elmo Riig

Kuigi valitsuse uute koroonapiirangute tõttu pole Eestis veekeskused üldjuhul avatud, jätkavad Suure-Jaani ja Abja veekeskus sel nädalal tööd ega sulge end lõplikult. Ujulate töö on lubatud, kui seal tegeldakse individuaalse spordiga. Tööd jätkavad ka Jakobsoni kooli ja August Kitzbergi gümnaasiumi ujulad.

Abja spordi- ja tervisekeskuse ujulas on avatud ainult suur bassein. Samuti on avatud jõusaal. Saunad on suletud ning nii ujumiseks kui jõusaali kasutamiseks tuleb end varem registreerida. Ujulasse pääseb korraga kõige rohkem 15 inimest, jõusaali 10.

Suure-Jaani tervisekoja ujulas on kõik basseinid avatud ilma atraktsioonideta ning oma tulekust ette teada andma. Saunad on suletud. Veekeskusesse saab korraga siseneda 15 inimest.

Viljandi Jakobsoni kooli ujula teenindab korraga kuni 20 inimest. Koolimajja ja ujulasse sisenedes ning sealt väljudes, samuti riietusruumis ja ujula administraatoriga suheldes on kohustuslik kanda maski. Praegustes oludes ei korraldata kooli ujulas vesivõimlemist.

Kitzbergi gümnaasiumi ujulasse pääseb korraga kuni 10 inimest. "Lubatud on ainult sportlik ujumine, oleme soovitanud inimestel ette registreerida," sõnas kooli direktor Jaak Israel. Tema sõnul on ujula saun suletud ning riietusruumis tuleb kanda maski. 

Vabariigi valitsuse korralduses on kirjas, et avalikuks kasutamiseks mõeldud saunades, spaades, basseinides, veekeskustes ja ujulates viibimine ei ole esmaspäevast üldjuhul lubatud. Muudatuse eesmärk on vähendada inimeste kontakte, võttes arvesse, et nendes asutustes ei ole enamiku tegevuste puhul võimalik kanda maski ja hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad. Arvesse on võetud ka asjaolu, et koolivaheaja perioodil kasvab spaade ja veekeskuste kasutamine, mis omakorda suurendab koroonaviiruse leviku riski.

Siiski tohib esmaspäevast viibida nende asutuste teenindussaalides, näiteks juuksuri- või maniküürisalongis, samuti kasutada majutusteenust ja käia söögikohas, kui järgitakse korralduses nendele asutustele üldiselt kehtestatud reegleid. Seega on näiteks lubatud kasutada siseujumisbasseine individuaalseks ujumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles