Varsti saab taas oma asju Uuskasutuskeskusele anda

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Okroobri lõpus kogunes rahvasumm Viljandi Männimäe Selveri parklasse, kus peatus Uuskasutuskeskuse kaubik.
Okroobri lõpus kogunes rahvasumm Viljandi Männimäe Selveri parklasse, kus peatus Uuskasutuskeskuse kaubik. Foto: Elmo Riig

Tuleval laupäeval, 27. veebruaril tuleb Viljandisse Uuskasutuskeskuse kaubik, et vastu võtta kodus üleliigseks muutunud, kuid heas korras asju. Kaubik peatub kella 11–13 tavapärases kohas, Männimäe Selveri parklas.

Uuskasutuskeskuse kaubik käis Viljandis viimati oktoobri lõpus ja novembri alguses. Et esimene käik osutus väga populaarseks, tehti kohe teine lisaks, et kõik soovijad saaksid oma majapidamises üleliigseks muutunud heas korras asjad uuesti ringlusse saata.

Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab anda puhtad ja terved rõivad, jalatsid, mänguasjad, nõud, raamatud, spordi- ja hobitarbed ning väiksemad kodumasinad.

Uuskasutuskeskuse tegevjuht Diana Paakspuu rääkis, et tänavu alustati kogumisringe juba jaanuaris, sest pikkadel pühadel kogunes inimestel asju, mida nad enam ei vajanud. "Mida mugavamaks äraandmine teha, seda rohkem heas korras ja kasutuskõlblikke asju me prügist päästa suudame," nentis ta.

Paakspuu tänas väga Viljandi rahvast aktiivse kaasalöömise eest sügisel ning avaldas lootust, et ka sel korral võetakse kaubik hästi vastu.

Julgesti võib annetada ka hooajalisi kaupu, näiteks jõuluehteid ja talispordivahendeid. "Kogume kõik esemed kokku ka hooajavälisel ajal ja hoiame neid oma laos, et siis järgmisel hooajal need jälle ringlusse saata," rääkis Diana Paakspuu. "Eelmisel talvel jäi suusahooaeg küll sisuliselt vahele, kuid tänavu tehti kõik tasa. Talispordialade suurt populaarsust võisime täheldada kõikides Uuskasutuskeskuse kauplustes üle Eesti. Suurema osa paari aasta jooksul annetatud uiskudest, kelkudest ja suuskadest suunasime uuesti ringlusse."

Uuskasutuskeskus sorteerib kõik annetatud asjad ning suunab seejärel heas korras esemed uuesti ringlusse. Osa asju läheb abivajajatele, suurem osa aga taskukohaste hindadega müüki. Uuskasutuskeskus toetab oma koostööpartnerite kaudu suurperesid, naiste varjupaiku, koduta jäänud inimesi ja loomade varjupaiku. Ta teeb tihedat koostööd ka teatri- ja filmitegijatega, õpilasfirmade ja käsitöölistega, kes saavad materjali küsida ja laenata otse keskuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles