Aasta naiskodukaitsja Jane Koitlepp hoiab oma riiki südames

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Jane Koitlepp
Jane Koitlepp Foto: Kristi Markov

Nädal tagasi ulatasid Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ja Naiskodukaitse esi­naine ­Airi Tooming Tallinnas aasta parimateks valituile ränd­auhinna. Pronksist naiskodukaitsja kuju on nüüd aasta ­ aega hoiul Naiskodukaitse Sakala ringkonna esinaise Jane Koitlepa käes.

Naiskodukaitse ringkondi on Eestis 15 ning igal aastal esitatakse kõigist neist aasta naiskodukaitsja tiitli kandidaat. «Oma nime välja hõigatamas kuulda tundus uskumatu ja võttis jalad värisema,» meenutab Jane Koitlepp pidulikku üritust, mida suurem auditoorium jälgis viiruse levikust tingitud piirangute tõttu veebiülekandena kodus. Tema kodustelgi oli sel päeval arvutiekraani kõrvale seatud väike riigilipp sündmuse pidulikkust rõhutama.

Jane Koitlepp on Naiskodukaitse Sakala ringkonna esinaise ametit pidanud kolm aastat ning lisaks üleriigilise tunnustuse kandidaadiks esitamisele näitasid Viljandimaa naiskodukaitsjad oma toetust talle selle nädala kolmapäeval, valides ta järgmiseks kolmeks aastaks ringkonna naiste tegevust juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles