Rüki galeriis avatakse näitus tahtmiste, lootuste ja luhtumistega täidetud ruumist

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandis Rüki galeriis on vaadata Mark Raidpere näitus "Kaugekõne".
Viljandis Rüki galeriis on vaadata Mark Raidpere näitus "Kaugekõne". Foto: Rüki Galerii

Viljandis Rüki galeriis avatakse laupäeval, 20. veebruaril Mark Raidpere näitus "Kaugekõne". Kunstnik esitleb Viljandis videoinstallatsiooni "After/Ahead" ning kaht uut fotoseeriat, millest üks on valminud koostöös Tiiu Suviga.

Mark Raidpere on öelnud, et mõtles elamise ruumist, mis on täidetud tahtmiste ja lootuse ning elu edenemise elevusega. "Et jalge all oleks kindel põrand ja seinas aken, millest välja vaadata. Ruum ise on väsinud, täidetud mälestuste ja seoste, ammu tähtsuse kaotanud luhtumiste ja saavutuste, ununevate inimeste kurbuse ja jõuga. Ta domineerib, kaitseb ja määrab."

Koostöös Tiiu Suviga 2020. aasta kevadel valminud "Isolatsioonidialoog" on osa fotomuuseumi algatatud ja erinevaid autoreid ühendanud projektist "Isolatsioonidialoogid", mille eesmärk oli visuaalsete dialoogide abil fikseerida isolatsiooni aja tajumist.

Mark Raidpere (sündinud 1975. aastal) on fotograaf ja videokunstnik, kes elab ja töötab Tallinnas. Ta on esindanud Eestit 51. Veneetsia kunstibiennaalil isikunäitusega "Isolator" (2005). Raidpere töid on eksponeeritud arvukalt rahvusvahelistel ühis- ja isikunäitustel ning ta on pälvinud mitu mainekat auhinda nii Eestis kui ka välismaal.

Tiiu Suvi (1969) on ajakirjanik. Ta portreteerib inimesi Ekspress Meedia ajakirjas Anne & Stiil ning Eesti Ekspressi kultuurilisas Areen.

Koroonaviiruse jätkuva leviku tõttu Eestis ei ole näituse pidulikku avamist. Galerii uksed avatakse külalistele laupäeval, 20. veebruaril kell 11.

Näitus jääb avatuks 20. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles