Kultuuriakadeemia plaanib suurt ehitust

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi kultuuri­akadeemia peamaja koosneb kahest osast. Esiplaanil olev uuem osa ehitati kooli kolimise ja laienemise eel ning just seda ongi kavas rekonstrueerida.
Viljandi kultuuri­akadeemia peamaja koosneb kahest osast. Esiplaanil olev uuem osa ehitati kooli kolimise ja laienemise eel ning just seda ongi kavas rekonstrueerida. Foto: Marko Saarm

Viljandi kultuuriakadeemia plaanib rekonstrueerida oma peahoone ning on eeleskiisi konsultantideks kutsunud Joel Kopli ja KUU arhitektid, kes on muu hulgas Eesti kunstiakadeemia uue maja autorid.

Kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar rääkis, et kuigi ettevõtmine on üsna algusfaasis, on koolil kindel soov suur töö ette võtta, sest peahoone vajab täielikku rekonstrueerimist või tuleb see päris uus ehitada. Kõlar täpsustas, et jutt käib peahoone uuest osast, mitte muinsuskaitse all olevast vanast.

Ebamugav ja kulukas

«Peahoone on füüsiliselt ja ruumiprogrammi mõttes ajale jalgu jäänud võrreldes sama valdkonna tänapäevaste õppekeskkondadega Tartus ja Tallinnas,» rääkis direktor. Tema sõnul on ebafunktsionaalsete lahenduste tõttu õppetöö raskendatud ja ebamugav ning kinnisvara haldamine kulukas. Koolihoonel pole ka esinduslikkust ja ülikooli esindama sobivat väärikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles