Häirekeskus valis Viiratsi lasteaia foto auhinnavääriliseks

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Häirekeskuse lühinumber moodustati lumele lasteaia lastest ja töötajatest.
Häirekeskuse lühinumber moodustati lumele lasteaia lastest ja töötajatest. Foto: Viiratsi lasteaed Rüblik

Häirekeskuse  "Lumest lumele 112" fotovõistlus meelitas osalema sadu lasteaedu ja peresid ning keskusele saadeti rekordiarv pilte – rohkem kui 1100. Iga-aastase võistluse eesmärk on parandada nii laste kui ka vanemate teadlikkust kõikjal Euroopas politsei, pääste ja kiirabi kutsumiseks kasutusel olevast lühinumbrist 112.

Ligi 1100 pildi seast valisid häirekeskuse töötajad välja viis meeldejäävamat lasteaedade tehtud 112 kujutist ning neid tunnustatakse hariva põrandamänguga "Aga mina". Ülejäänud osalejate saadetud fotodest valiti kaks erilisemat, mille autorid saavad auhinnaks kinkekaardi.

Viljandimaalt pälvis häirekeskuse auhinna Viiratsi lasteaed Rüblik. Lasteaia direktor Luive Rehandi sõnul osaletakse konkurssidel, mis õppekavaga sobivad. Nii näiteks on lasteaed saatnud laste joonistusi mitmel aastal ajalehe Sakala kalendrijoonistuste võistlusele. 

Häirekeskuse fotovõistlusel osalemise üleskutse leidis õpetaja Airi Linnu Facebookist ning kolleeg Dagmar Trumsi arvas, et foto võiks olla tehtud droonilt. 

"Meil on üks tore fotohuviline lapsevanem, kes 9. veebruari ennelõunal meie ettevalmistatud kujundrivistusest mitut kanti üle lendas ning pilte tegi," meenutas Dagmar Trumsi pakaselist päeva, mil kõik lasteaia lapsed ja töötajad, kokku 80 inimest, häirekeskuse lühinumbri kujutise moodustasid.

"Lapsed olid kannatlikud ja said hästi aru, milleks me seisame, ning kui droon lendas, oli neil seda huvitav jälgida. Õhtul meisterdasid poisid ka paberist droone," ütles Dagmar Trumsi.  

Häirekeskuse teenuse juhi Heiko Leesmendi sõnul korraldati fotovõistlus selleks, et lapsed oskaksid endale ja teistele abi kutsuda. "Teadlikkuse mõju näevad päästekorraldajad oma igapäevatöös, sest lapsed märkavad abivajadust, julgevad 112 numbril helistada ja abi kutsuda. Oleme uhked nende väga paljude laste üle, kes ennast ja teisi aitavad ning lõpetuseks ka oma vanemaid ja vanavanemaid sellel teemal harivad," rääkis Leesment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles