Juhtkiri ⟩ Pressivaenlase tiitel pole vihavaenu väljaelamine

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Loomulikult on nii pressisõbra kui ka -vaenlase tiitel väga subjektiivne ning kujunenud üksnes toimetuse liikmete arvamustest. Seda ei maksa võtta lõpliku tõena ning ideaalses maailmas oleks mõlemat igal aastal raske valida. Kelle sa valid pressisõbrana välja, kui mitte keegi kaikaid kodaratesse ei loobi, kõik suhtlevad alati ja avalalt, info liigub ja tõrkeid ei ole? Ja kelle sa valid vaenlaseks, kui neid tõrkeid ei ole?

Pressisõbra tiitel pole aga pelk populaarsusvõistlus, kus ajakirjanikud valivad aasta lemmikinimest. Samuti pole pressivaenlase tiitli väljaandmine isikliku vihavaenu väljaelamine. On raskemaid allikaid, on kergemaid, lõppeks on ka ajakirjanikud ja ametnikud inimesed ning võivad tülli minna. Aga ajakirjanikud on professionaalid, kes ei lase ennast ametis sellistel seikadel mõjutada, ning sama eeldab meedia ametnikelt, poliitikutelt ja muudelt avaliku elu tegelastelt.

Lühidalt öeldes on pressisõber inimene, kes aitab Sakalat ja seeläbi ka Eesti meediaruumi paremaks muuta. Pressivaenlane on inimene, kes on aasta jooksul andnud märkimisväärse panuse sellesse, et Sakalat ja Eesti meediaruumi kehvemaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles