Kunsti ülesanne on muuta inimest õnnelikumaks

, muusikakooli õpetaja
Copy
4. veebruaril esinesid pärimusmuusika aidas Irina Zahharenkova (klaver) ja kammerorkester ME103. Kontsertmeister oli Linda-Anette Verte ning kaasa tegid Liina Fidelman (flööt) ja Marie-Helen Aavakivi (viiul).
4. veebruaril esinesid pärimusmuusika aidas Irina Zahharenkova (klaver) ja kammerorkester ME103. Kontsertmeister oli Linda-Anette Verte ning kaasa tegid Liina Fidelman (flööt) ja Marie-Helen Aavakivi (viiul). Foto: Jaan Männik

Kunsti ülesanne on muuta inimest õnnelikumaks, on kunagi öelnud vist helilooja Eino Tamberg. Pärast Irina Zahharenkova ja kammerorkestri kontserti tõdesin nende sõnade õigsust. Tundsin end olevat lausa privilegeeritud seisundis: ajal, mil maailma kuulsamad kontserdisaalid on epideemia tõttu suletud, oli väikelinnas Viljandis võimalus osa saada nii ülendavast muusikasündmusest.

Lugesin kavalehelt, et sama kontsert tuleb Jõgeval ja Türil, ning mõtlesin: just selline on õige kultuuripoliitika. Esimese järgu muusikatähed ei peaks esinema ainult pealinnas – ka väikelinna publik vajab kokkupuudet suure kunstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles