Samba loojad plaanivad puust kasti asemele musta graniiti (6)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi linnavalitsuse õigusteenistus jõudis järeldusele, et kohtusse minnes oleks linnal väga vähe võidulootust, ning Jaak Joala lese nõudel kaeti kuju kinni.
Viljandi linnavalitsuse õigusteenistus jõudis järeldusele, et kohtusse minnes oleks linnal väga vähe võidulootust, ning Jaak Joala lese nõudel kaeti kuju kinni. Foto: Marko Suurmägi

Kui veebruari alguses ehitasid kolm Viljandi Linnahoolduse töömeest ümber Jaak Joala samba puust kasti, et kuju ei oleks näha, siis nüüd kavatsevad kuju loojad koos anonüümse rahastajaga rajada samba ümber mustast graniidist kasti.

Skulptor Mati Karmini poole on pöördunud üks Eesti ettevõtja, kes on nõus rahastama Jaak Joala samba ümber mustast graniidist kasti ehitamist.

Mittetulundusühingu Meie Viljandi esindaja Harri Juhani Aaltoneni sõnul on see mõte päevakorral. Esialgse hinnangu kohaselt võiks see maksma minna 15 000 eurot. "Aga see oleks kindlasti väga kurb lahendus," nentis Aaltonen.

Mittetulundusühingu Meie Viljandi hinnangul on parki musta kasti loomiseks luba olemas, sest selle said nad Jaak Joala kuju rajamiseks 12. oktoobril.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles