55 aastat laval. Luule Komissarov tähistab uhket lavajuubelit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Luule Komissarov pälvis 2021. aasta Viljandimaa vapimärgi.
Luule Komissarov pälvis 2021. aasta Viljandimaa vapimärgi. Foto: Elmo Riig

Laupäeval kell 19 Ugala teatris alanud etendus «Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus», tähistab Luule Komissarovile 55 aasta täitumist kutselise näitlejana, sest just 13. veebruaril 1966. aastal alustas ta Noorsooteatri näitlejana.

Facebookis Luule Komissarovi lehel oleva postituse järgi oli 1966. aasta 13. veebruaril Noorsooteatri, Tallinna Linnateatri eelkäija, ametlik avamine Tallinnas Jaan Tombi kultuuripalees lavastusega „Otsustage meie üle, inimesed!”  

"Ajaloo ilu ehk issand, kas ma tõesti olen nii vana!?" õhkab Luule Komissarov oma postituses.

78-aastane Luule Komissarov lõpetas lavakunstikateedri 1965. aastal ning ta kutsuti kohe alles loodava Noorsooteatri näitlejaks. Selles teatris töötas ta 1992. aastani, siis oli mõni aasta vabakutseline ja liitus 1996. aastal Ugalaga.

Ugala kodulehe andmetel astub Komissarov igal aastal üles umbes sajas etenduses ning on sellega üks teatri hõivatumatest näitlejatest.

Teatri kõrval on ta mänginud filmides, telelavastustes ning mitmes seriaalis, millest kõige tuntum on loomulikult Laine roll seriaalis "Õnne 13". Komissarovi filmikarjäär sai alguse 1971. aastal peaosaga filmis "Metskapten".

Luule Komissarov on oma teatrirollide eest pälvinud hulganisti Ugala teatri publiku- ja kolleegipreemiaid. 2003. aastal sai ta Oskar Lutsu huumoripreemia, 2004. aastal Valgetähe IV klassi ordeni ning 2012. aastal Viljandi linna teatripreemia. 2021. aastal pälvis Luule Komissarov Viljandimaa vapimärgi.

{iframe_embed}

Ajaloo ilu ehk issand, kas ma tõesti olen juba nii vana!? Kohe hakkab õhtune etendus, mis sel korral saab olema...

Posted by Luule Komissarov on Saturday, February 13, 2021

{/iframe_embed}

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles