Küünlavabrikusse noaga tunginud noormees pidi neli kuud vangis olema

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Malmi tänava kortermajas purustas ründaja ukseklaasi ning ähvardas ühe klaasikilluga majaelaniku kõri läbi lõigata.
Malmi tänava kortermajas purustas ründaja ukseklaasi ning ähvardas ühe klaasikilluga majaelaniku kõri läbi lõigata. Foto: Marko Saarm

Mullu oktoobris tormas üks 19-aastane purupurjus noormees meeltesegaduses ringi ja ründas ühe kortermaja trepikojas ettesattunud inimest kaikaga. Ta tungis tund aega hiljem Hansa Candle'i tehasesse, kus üritas üht töötajat noaga rinna piirkonda lüüa. Kohus määras talle pooleteise aasta pikkuse vangistuse, millest trellide taga tuli olla neli kuud.

Tegelikult polnud see esimene kord, kui tänavu 20-aastaseks saanud Roland inimesi ründas, neid vigastas ja selle eest kohtu ees pidi seisma. 2018. aastal ründas ta oma ema nii, et too kaotas rusika- ja jalalöökide tagajärjel teadvuse. Pool aastat hiljem lõi ta ühes korteris teist inimest Vana Tallinna pudeliga pähe nii, et too sai lõikehaavu näkku ja pähe.

Toona vabastati veel alaealine nooruk karistusest, sest kohtu hinnangul polnud tema kõlbeline ja vaimne areng sellisel tasemel, et ta suudaks üldse oma teost aru saada. Noormees allutati käitumiskontrollile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles