Suure-Jaani tervisekoja juhiks pürib veel viis inimest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suure-Jaani tervisekoda
Suure-Jaani tervisekoda Foto: Marko Saarm

Peatselt lahkuva Suure-Jaani tervisekoja juhataja ametikohta soovis endale 18 inimest, kelle seast valis vallavalitsuse koostatud komisjon välja viis, et alustada uuel nädalal vestlusvoore.

Suure-Jaani tervisekoda selle avamisest alates juhtinud Karin Leppik teatas jaanuaris, et lahkub veebruari keskel ametist, et asuda märtsis teisele töökohale. Nii kuulutas vallavalitsus välja konkursi, et leida uus juht, kelle tööülesanne saab tõenäoliselt olema senise vallaettevõtte reorganiseerimine sihtasutuseks.

Põhja-Sakala vallavanem Jaanus Rahula sõnul osutasid koroona leviku tõkestamiseks kehtestatud eriolukorra reeglid asjaolule, miks oleks vallale kuuluv sihtasutus parem juriidiline vorm kui senine vallaasutus. «Sihtasutused said küsida riigilt palgatoetust, samas vallale kuuluvatele asutustele seda ei makstud,» nentis Rahula. Nii pidi vald leidma raha, et maksta tervisekoja 15 töötajale palka sel ajal, kui maja uksed olid klientidele lukus.

Volikogule esitatud plaani seletuse kohaselt oleks sihtasutuse juhtimine paindlikum, juhtimise juurde saaks nõukogu liikmetena kutsuda rohkem eksperte ning ettevõte saaks oma vara ja tulusid paremini kasutada. «Kindlasti ei jäta vald sihtasutust hätta ka tulevikus, sest vald jääks sajaprotsendiliselt sihtasutuse omanikuks,» selgitas Rahula. Nii näiteks peab vald endiselt jätkama ehituseks võetud laenu tagasimaksmist.

Plaani kohaselt peaks uus juht tööd alustama märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles