Kuklisõltlase päevik ehk Hüvasti, talje!

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Viljandi pagaritöökojad pakuvad vastlapäevaks eriilmelist ja maitsvat kuklivalikut.
Viljandi pagaritöökojad pakuvad vastlapäevaks eriilmelist ja maitsvat kuklivalikut. Foto: Hans Väre

Vaid asjasse pühendamatu võib arvata, et vastlakukkel on ümara kujuga kuidagi kogemata kombel. Noh et sellist on lihtsalt kerge küpsetada või nii. Ei. Vastlakukkel on mudel. Mis mudel? See, mis näitab, milliseks muutub inimene, kes tahab ära proovida kõigi Viljandi pagariäride kuklid. Nagu mina sel nädalal tegin.

Vastlakuklite maitsmised ja hindamised on olnud nii ajakirjanike kui lugejate seas armastatud juba aastakümneid. Ma küll ei saa seda tõestada, samas ei imestaks ma üldse, kui juba Jakobson oleks omal ajal hobusega mööda pagariärisid ringi ajanud ja saia vahele vahtulöödud koort nõudnud. Mille peale pagarid muidugi oleksid üpris imestunud olnud, sest vahukoorekuklite komme levis Eestis laiemalt alles XX sajandi alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles