Kati Ojaloo – raudmuna lennutav rekordinaine

Priscilla Õmblus
Copy
Kati Ojaloo
Kati Ojaloo Foto: Kristi Markov

Eestlaste seas on üks naine, kes on suutnud omal alal ületada maagilise 70 meetri piiri. Tema töövahend on neljakilone raudmuna ja ta on pärit Mulgi vallast. See naine on Sakala kergejõustikuseltsi esindaja Kati Ojaloo – Eesti rekordi omanik, mullune Eesti parim naiskergejõustiklane ja Viljandimaa parim naissportlane.

Kati Ojaloo ala on vasaraheide, mis kipub alatihti teiste kergejõustikualade varju jääma. Ka tema enda sõnul on see marginaalala. «Miskipärast on kujunenud väärarusaam, et paneme vasarat heitma need kergejõustiklased, kes muud ei oska,» nendib ta. «Tegelikkuses nõuab see ala tehnilist osavust, kiirust ja talendikust. Loodan, et suudan kunagi selle müüdi murda ja noortele eeskujuks olla.»

Oma esimese treeneri Leo Liiberi sõnul on ta sellega juba hakkama saanud.

«Sellist õpilast – nii visa ja teotahtelist – pole minul varem kunagi olnud. Teda on mõnus teistele eeskujuks tuua ja seda ma ka teen,» ütleb Karksi-Nuia spordikooli direktor Leo Liiber. «Olen teda ikka kodukanti meelitanud, et ta noortele vasaraheite a-d ja o-d tutvustaks, ja siis on see vasar alati kaugele üle traataia lennanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles