Käsitööküünlad, patsikummid ja hõrgud küpsetised läksid kaubaks ettevõtlike noorte vabaõhulaadal

Priscilla Õmblus
Copy
Reedene koolipäev oli Suure-Jaani Koolis veidi teistmoodi: vahetundidel pidasid 7. klassi õpilased kooli sisehoovis minifirmade laata.
Reedene koolipäev oli Suure-Jaani Koolis veidi teistmoodi: vahetundidel pidasid 7. klassi õpilased kooli sisehoovis minifirmade laata. Foto: Siivi Univer

Käsitsi valmistatud patsikummid, käepaelad, küünlad, seebid, tegijalt nutikust nõudev puidust laud ning hõrgud küpsetised võtsid koha sisse reedel Suure-Jaani kooli hoovis üles seatud laudadel. Seal pidasid kooliõpilased vahetundide ajal minifirmade laata.

Ettevõtluse juhendaja ja kooli huvijuht Siivi Univer selgitas, et kool on liitunud Ettevõtliku Kooli liikumisega, mis tähendab, et seitsmenda klassi õpilased saavad terve õppeaasta jooksul ettevõtlusõpet ning loovad oma minifirmad. "Minifirmade laat ongi väljund, et oma tooteid müüa. Praegune koroonaseis on ju selline nagu ta on – laatasid pole. Siin saavad nad vähemalt ühe müügivõimaluse," lausus Univer.

Selleks, et kinni pidada koroonapiirangutest, oli laat kooli hoovis värskes õhus vahetundide ajal. "Õnneks on soojad riided seljas," ütles huvijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles