Mullu ära jäänud Maamess tuleb tänavu juunis

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Maamess
Maamess Foto: Margus Ansu

Maamessi korraldajad on tulenevalt epidemoloogilisest olukorrast langetanud otsuse korraldada Maamess käesoleva aasta 10.–12. juunini.

Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul suunasid korraldajad mõtted mullu lootusrikkalt selle aasta kevadesse, kui sai selgeks, et messi korraldada ei õnnestu. "Küll aga on nüüd selge, et pärast aasta möödumist ei ole olukord aprilli suhtes endiselt paljulubav," märkis ta.

Praeguseks on Maamessile registreerunud ligemale 400 ettevõtet, kelle hulgas on 14 Viljandimaalt. Otsus Maamess edasi lükata sündis korraldaja sõnul koos eksponentidega. "Viimane nädal on möödunud peaasjalikult eksponentidega suheldes, otsust Maamess juunis korraldada tervitati," rääkis ta ning möönis, et messi korraldamine pandeemia tingimustes esitab kahtlemata väljakutseid.

Aktsiaselts Tartu Näitused korraldas sügishooajal kolm suursündmust ning selle kogemuse põhjal liigutakse Kikkuli sõnul enesekindlalt edasi, et korraldada edukas ja turvaline näitus.

Maamess on Eesti suurim mess, võõrustades põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutootmisega seotud ettevõtteid. 2019. aastal osales Maamessil 484 eksponenti 12 riigist. Maamess võtab enda alla 70 000 ruutmeetrit näitusepinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles