Muinsuskaitse andis tänavu suurima toetuse Õisu mõisale katuse uuendamiseks

Alice Lokk
, reporter
Copy
Õisu mõis sai muinsuskaitseametilt katuse renoveerimiseks 100 000 eurot. Lisaks katuse kordategemisele peab üks omanikest tähtsaks säilitada mõisas autentsus.
Õisu mõis sai muinsuskaitseametilt katuse renoveerimiseks 100 000 eurot. Lisaks katuse kordategemisele peab üks omanikest tähtsaks säilitada mõisas autentsus. Foto: Marko Saarm

Muinsuskaitseamet annab tänavu kultuurimälestiste korrastamiseks 4,3 miljonit eurot. Kõige suurem toetus tuli Viljandimaale: Õisu mõis sai 100 000 eurot peahoone katusekatte vahetamiseks.

Õisu mõis kuulub aktsiaseltsile SIO Investments. Omanikeringis olev Urmas Tuuleveski ütles, et ära vahetatakse katuse valtsplekist kate ning tehakse vajalikud konstruktsiooniparandused. Praegu on katus tema sõnul kehvas seisus ning selle juures on tehtud kunagi ehitusvigu. Samuti on tehtud vigu katust hooldades. «Kui aastaid tagasi olid katuse neelukohad jääs, käidi seal üleval kangidega puhastamas ja lõhuti palju ära. Veel on vaja korrastada kandekonstruktsioone. Sealt on vesi jõudnud edasi müüridesse ja on vigastusi lagedes,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles