Kiri: Vasaraga vastu pead

, ajalehe «Videvik» peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Anna aga vasaraga vastu pead. Anna aga...»

Alles see oli, kui kuulsin Vikerraadio lainelt taas aeg-ajalt korratavat ning varjamatult kaaskodakondsetesse vägivaldselt suhtuma ajendavat laulundit.

Olen tahtnud selle ebalaulu üldsusele pealesurumise vastu ammugi protesti avaldada, aga teen seda alles nüüd. Mind ajendas vägagi ontliku esinemislaadi ja kõnepruugiga saatejuhi Meelis Kompuse etteaste Eesti kuulatavaimas raadiojaamas.

Nimelt on ka Meelis Kompus ilmselt lasknud end kaasa kiskuda paljude Vikerraadio saatejuhtide eelistusest tutvustada eetris üksnes tümpsu- ja kräunhelindite tekitajate tootevaramust pärinevat popmuusikat.

Kui kõikmõeldavaid plaate ja albumeid lauspromob Vikerraadios iga nädal Maian Kärmas või Jaan Elgula, olen olnud sunnitud selle teemaeelistusega kannatlikult leppima, aga et raadiodiskorina on hakanud esinema ka seni otse-eetris üldhuvitavatel ja päevakohastel teemadel kõnelnud Meelis Kompus, oli mulle pettumus.

Kuigi ma saan Kompusest mõneti arugi, luban endal ikkagi märkida, et keskealist ja vanemat raadiokuulajat huvitavad peale lööklaulude taasesitamise ka paljud muud meie keeruka ja muutliku igapäevaelu (põhi)teemad. Pealegi võivad seesugused Vikerraadio teema- ja aine-eelistused põhjustada kuulajaskonna vähenemist ja teistele eetriavarustele siirdumist.

Kas Vikerraadio ikka peaks püüdma konkureerida Raadio 2 poppalade vahel eetrit tühise lobaga täitvate noorte saatejuhtidega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles